Un fel de ciocolată pentru creier

Nu-i vorba aici de comedii, drame, filme horror sau orice alt gen s-o mai inventa. E vorba de filme bune.

E vorba despre faptul că viața e literalmente prea scurtă pentru a pierde vremea cu filme proaste, Emma. Alege ce vrei tu. Orice gen, orice durată, orice an de producție, dar te rog eu alege un film bun. Alege un film bun. Cum știi că ai ales un film bun?

După emoții. În primul și-n primul rând după emoții.
run forrest

Un film bun te face să râzi. Sau poate, dimpotrivă, te face să plângi în hohote. Sau doar să suspini pe ascuns. Te face să tresari? Îți provoacă dezgust? Îți provoacă teamă? Foarte bine. Emoțiile de multe ori duc la gânduri. Iar asta ne duce la următorul indiciu care îți semnalează că un film este bun. Te pune pe gânduri. Te face să ai chef de discuții pe tema lui cu oameni dragi sau cu necunoscuți. Rămâne cu tine cumva, o vreme. Îți dă idei de business. Idei de articole. Idei de cărți. Îți dă idei. Bune, proaste, interesante, banale. Nu contează. Ideile te dezvoltă. Toate ideile. Cât mai multe, cât mai variate.

Un film bun stârnește în tine emoții și gânduri. De la asta n-are rost să facem rabat. Pur și simplu n-are rost.
Un film bun te-nvață ceva.
devil_3_alpacino_35205300
Un film bun îți oferă joc actoricesc de calitate. Nu are sens să accepți nimic mai puțin, Emma. E păcat. Falsitatea, jocul prost, glumele proaste, toate astea nu au ce căuta într-un film în care investești o oră sau două din viața ta.
Un film bun îți oferă muzică bună.
1024.joeblack.mh.092512
Pe care îți vine s-o cauți după aceea pentru a te ajuta să retrăiești ceva ceva din emoțiile sau gândurile pe care le-ai avut în timpul filmului. ( Nu le vei putea retrăi niciodată la fel ca prima dată. Dar e ok. Tocmai asta face filmul bun.)

Păstrează filmele bune, Emma. Păstrează-le cu mare delicatețe. Cu timpul, vei începe să cauți filmele după stări. Vor fi comoara ta emoțională. Alături de cărțile și muzica bună. Vei ști exact spre ce film să te îndrepți atunci când ai avut o zi proastă. Vei ști ce te face să plângi atunci când ai nevoie de un bocet bun. Vei ști exact ce comedie ai chef să revezi și cu ce oameni în jurul tău. Lasă-te uimită. Lasă-te surprinsă. Lasă-te încântată. De costume. De replici. De expresii faciale. De muzică. De momente. De idei. Lasă-te fascinată. La urma urmei asta face un film bun. E un fel de ciocolată pentru creier.

charlie-and-the-chocolate-fact-charlie-and-the-chocolate-factory-466442_1024_768

 

 

3 thoughts on “Un fel de ciocolată pentru creier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *