Să-ți fie jachetele pline de povești

Dragă Emma, umple-ți mereu buzunarele jachetelor, orice anotimp ar fi, cu orice fel de obiecte. Orice ți-e drag. Orice îți este mai mult sau mai puțin util. Nu de dragul de a le căra cu tine de fiecare dată. Ci pentru că așa cresc șansele ca unele obiecte să rămână în jachetă timp îndelungat după ce i-a trecut sezonul.

Așa, de pe-o primăvară pe alta, de pe-o iarnă pe alta, ai toate șansele ca buzunarele jachetelor tale să stea burdușite cu fel și fel de lucruri de care ai uitat cu totul. Iar lucrurile astea micuțe devin cu adevărat interesante atunci când ai uitat cu totul de ele.

Balsamul tău preferat de buze. Un pachet de gumă de mestecat în care a mai rămas doar una, o ultimă gumă supraviețuitoare. O chitanță de la supermarket care îți amintește că a trecut o vreme bună de când nu ai mai cumpărat biscuiții fără de care până nu demult îți părea că abia poți trăi. Un bon dintr-un restaurant sau dintr-un club în care ai râs bine de tot cu oameni dragi. Pixul! Ah, pixul pe care l-ai căutat atât de multă vreme pentru că pur și simplu te face, cumva, în mod miraculos, să scrii mai frumos cu el. Bucățele de foi cu câte-un număr de telefon scris aleatoriu, fără niciun nume, fără nicio referință.

Toate lucrurile astea, Emma, devin mici comori pentru câteva minute. Pentru acele câteva minute în care scormonești prin buzunarele unei jachete pe care nu ai mai purtat-o o vreme îndelungată. Te bucuri de ele ca un copil mic care a primit un set nou de jucării. De care va uita în cateva minute, e drept. Dar bucuria autentică nici nu e menită să dureze mai mult.

Merită să-ți umpli buzunarele cu fel și fel de prostii. Chiar dacă multe dintre ele într-un final, mai devreme sau mai târziu, tot în gunoi vor ajunge. Merită. Pentru acele câteva minute de descoperire a comorilor îngropate de iarna trecută, pentru senzația pe care o ai când descoperi un obiect drag pentru a doua oară și te bucuri de el la fel ca prima dată. Pentru toate astea merită din plin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *