Pasiunea din spatele lucrurilor de calitate

 

Știi  ce mă fascinează la lucrurile de calitate, Emma? Pasiunea. Pasiunea din spatele lor, pasiunea pe care reușesc să o pună pe fața noastră. Roșeața pe care o pune în obraji un vin bun, sclipirea din ochi atunci când citim o carte bună, unduirile corpului pe melodii create din pasiune.

Asta mă fascinează, Emma, și realizez pe zi ce trece că a căuta calitatea, a respecta calitatea, a recunoaște calitatea când te întâlnești cu ea, înseamnă să înțelegi procesul. Să înțelegi munca din spatele rezultatului final. Munca sau geniul. De multe ori amândouă. Abia atunci alegi cu adevărat. Abia atunci alegi bine. Alegi mai rar. Apreciezi mai mult. Înțelegi. Folosești cu măsură. Vinurile. Parfumurile. Pantofii. Mâncarea. Hainele. Scrierile. Poveștile. Oamenii.

redwine2 E atât de multă bucurie într-un vin de calitate, Emma. Atât de multă bucurie. Aromele care se schimbă la fiecare înghițitură. Gustul care se schimbă de la oră la oră. Povestea din spatele vinului. Povestea din spatele etichetei. Lunile întregi de creștere a strugurilor. Pasiunea, chimia, știința din spatele realizării unui vin de calitate. Toți oamenii care au muncit pentru ca tu să poți simți când miros dulce, când miros tare, ascuțit, din același pahar, la doar câteva minute distanță.

img_45231

E atât de multă bucurie într-o mâncare de calitate, Emma. Caută să simți mereu ingredientele proaspete. Explozia de gusturi. Explozia de mirosuri. E atât de multă fericire cuprinsă într-o roșie proaspătă, de grădină. Brânza de calitate, făcută de oameni care pun pasiune în ceea ce fac, pâinea proaspăt scoasă din cuptor. Dac-ar fi să ghicesc, aș zice că petrecem mai bine de un sfert din viața noastră mâncând fel și fel de lucruri. De ce n-am face o bucurie din fiecare moment în care ne provocăm papilele gustative? De ce n-am face o bucurie din fiecare moment în care ne pregătim să hrănim singurul corp pe care îl vom avea vreodată? Viața e pur și simplu prea faină pentru a mânca porcării fără gust. Pur și simplu prea faină. NEW-elegant-black-Lady-s-sexy-high-heels-shoes-fashion-stiletto-heels-Newest-design-sandals-for Pantofii. Oh, pantofii. Mulți ar zice că trebuie să fii femeie ca să înțelegi bucățica asta de bucurie. Nimic mai fals. Cu toții avem picioare. Cu toții petrecem ore în și, în fiecare zi, ani întregi din viață încălțați. Un pantof bun are grijă de tine. Ăsta este adevărul. Purul și simplul adevăr. Te face să zâmbești dacă te uiți în jos în mijlocul unei zile posomorâte. Te lasă să te plimbi atât cât ai tu nevoie. Te protejează de frig, de ploaie, de pietre, de banal și uneori chiar de durere. Asta face un pantof bun pentru tine. Te completează. Forma lui, culoarea, textura, felul în care toate astea se îmbină, mirosul de piele, interiorul primitor. Asta trebuie să cauți într-un pantof, Emma. Orice mai prejos de asta n-are rost. Oricât de rar s-ar întâmpla să te bucuri de un astfel de pantof, e mai bine decât 50 de pantofi care nu te cunosc. Mai bine decât 50 de pantofi care în loc să te ferească de durere ajung să ți-o provoace. Mda. Pantofii. Oh, pantofii.

Despre scrieri și despre oameni de calitate îți povestesc data viitoare, Emma. Într-o altă zi, într-o altă seară. Acum, pur și simplu mi s-a făcut mult prea poftă de un vin bun și de o porție de paste cu multă, multă, multă brânză. Îmi pun în picioare pantofiorii negri cu talpă roșie, mă strecor în cea mai simplă rochiță pe care o găsesc în dulap și plec în lume, în căutarea pastelor și a vinului și-a jazzului ce mă va face să zâmbesc la ceas de seară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *