Gânduri de 2015, de 28 de ani, de poftă de Muriel Barbery, vin fiert și de tine, Emma.

Gânduri de 2015, de 28 de ani, de poftă de Muriel Barbery, vin fiert și de tine, Emma.

1. Am descoperit cea mai frumoasă carte din lume (cea mai frumoasă judecând după vibrațiile mele interioare, bineînțeles) la 27 de ani. Muriel Barbery – Eleganța Ariciului. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Sunt tare curioasă care va fi vârsta și care va fi cartea ta, Emma.

2. Sper să ai parte de multe, multe, multe concerte faine care să te lase fără voce câteva zile bune dar cu mintea plină de sunete și de senzații care mai de care mai intense.

3. Sper să ți se facă cel puțin o caricatură faină cândva între 15 și 30 de ani. Sper să ai parte atât de profunzimea necesară încât să îți vezi, cunoști și accepți unicitatea din caricatura respectivă dar și de umorul necesar spre a nu te mai lua prea în serios din acel moment înainte.

4. Tunde-ți părul des și sub toate formele posibile. E și asta o formă bună de auto-cunoaștere și acceptare.

5. Nu e niciodată prea târziu pentru a demonstra cuiva că îți pare rău pentru ceva. Niciodată. Indiferent de cât timp vorbim sau de ce anume îți pare rău.

6. Nu poți alege poreclele cu care te vei pricopsi de-a lungul timpului. Dar poți alege la care dintre ele vei răspunde. Alege bine căci o poreclă poate completa incredibil de frumos părți din identitatea ta.

7. Exceptând cazul în care deții deja această informație din surse sigure, sub nicio formă nu sugera sau întreba o femeie dacă este însărcinată.

8. Una dintre abilitățile în care cred că merită cu adevărat investit o viață întreagă spre a o câștiga, spre a o dezvolta și a reuși să o pui în practică este ascultarea activă a celor cu care povestești.

9.  Nu e nevoie să te lauzi. Niciodată. E de ajuns să fii foarte bună la ceea ce faci. Ai încredere în mine. Oamenii vor ști. Concentrează-te doar pe a fi extrem de bună în ceea ce faci.

10. Nu te gândi niciodată ce vei primi cadou, Emma. Când ții un cadou în mână, nu pierde vremea întrebându-te ce e înăuntru. Rupe ambalajul cu forță și bucură-te de orice ar fi acolo. Asta e menirea reală a cadourilor. Noi oamenii pierdem prea mult timp furându-ne propriile mici bucurii.

11. Nu te holba la oameni. Dar dacă nu te poți abține și îți vine să o faci, fă-o zâmbind. Au destule complexe oamenii încât să îi mai faci și tu să se întrebe dacă nu cumva au mâncare între dinți.

12. Ia atitudine când cineva batjocorește, umilește pe altcineva în preajma ta. Ia atitudine, pașnic, calm, când cineva chinuie un animal în preajma ta. Ia atitudine. Față de orice atinge vreuna dintre valorile tale fundamentale.

13. Când ai scos pe gură esența a ceea ce voiai să spui, oprește-te din vorbit. Esența nu are nevoie de adăugiri. Dacă ele sunt însă cerute de ceilalți, atunci oferă-le cu răbdare.

14. Ori de câte ori îți vei oferi ajutorul, draga mea Emma, fă-o până la capăt.

15. Mulțumește-i și zâmbește-i șoferului de autobuz, șoferului de taxi, femeii de servici, chelnerului, prietenei care te ajută, părinților, vânzătorului, omului de la ghișeu. Mulțumește și zâmbește fără limită. Nimic rău nu poate ieși din asta vreodată.

S-a terminat vinul și îmi simt trupul obosit.
Așa că voi reveni altă dată cu continuarea.
Mult frumos să fie până atunci, dragă Emma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *