Gânduri de 2015, de 28 de ani, de poftă de ceai verde, ciocolată neagră și de tine, Emma.

Gânduri de 2015, de 28 de ani, de poftă de ceai verde, ciocolată neagră și de tine, Emma.

1. Sper să îți placă ceaiul verde. Are gust de iarnă și efect de vară. Sper să îți placă să bei ceaiul așa cum cred eu că se bea ceaiul. Pur. Și simplu. Fără zahăr, fără miere. Să îi cunoști gustul. Tăria. Sau delicatețea. Sper să ai parte de ceainării frumoase unde oameni cu experiență să te învețe cum să cinstești ceaiul, cum să iei și să dai înapoi de la natură, cum să te bucuri de tot ceea ce reprezintă un ceai bun.

2. Sper să nu faci niciodată rabat de la confort și calitate când vine vorba de pantofi și de sutiene. 

3. Sper să ai răbdarea de a te întâlni cu prieteni dragi în special atunci când nu ai chef dar ei au chef sau nevoie.

4. Dacă un cântăreț la colț de stradă te face să te oprești să îl asculți sau dacă te face chiar și numai să zâmbești pentru câteva secunde, îi datorezi câțiva bănuți.

5. Oricine îți oferă un secret al său cât de mic, fie că l-ai cerut fie că nu, păstrează-l pentru tine. Cu multă grijă.

6. Masează-ți cât de des poți corpul. Tu sau alte persoane specializate. Nu e doar una din marile mici plăceri ale vieții dar mai este și ceva pentru ce mușchii tăi și pielea ta îți vor mulțumi întotdeauna.

7. Doar pentru că poți, nu înseamnă că ar fi bine să. Doar pentru că nu poți, nu înseamnă că nu ar fi bine să.

8. Observă noile tunsori ale oamenilor dragi. Spune ceva legat de asta. Sau de orice altă mică schimbare. Este una dintre cele mai simple forme de a arăta că ne pasă.

9. Păstrează tot timpul în casă o mică valiză care să conțină o trusă de igienă (nu cea pe care o folosești zilnic în casă), o pijama curată, lenjerie curată, o pereche de blugi, un tricou și un pulover. Întotdeauna. Întotdeauna pregătită. Stimulează spontaneitatea în viața ta.

10. E perfect ok să ai așteptări mari de la tine și de la oamenii pe care îi iubești. Asta ne face să creștem constant.

11. O piele bronzată și sănătoasă se obține treptat și cu poftă de natură. Nu se cumpără în 15 minute. Niciodată.

12. Nu minți niciodată doctorul. Orice fel de doctor. Oricât de mică și nevinovată ar părea minciuna. Omisiunea contează de asemenea. Nimic, Emma, absolut nimic nu e rușinos când vine vorba de sănătate.

13. Sănătate. Nu există probleme ”acolo jos”, Emma. Se numește zona genitală. Ovarele, uterul, prostata băieților, creierul oricăruia dintre noi, se pot îmbolnăvi ca orice alt organ. Și merită exact aceeași atenție. Mare.

14. Sper să spui adesea exact ceea ce îți dorești. Aluziile mult prea rar funcționează.

15. Mănâncă exact atâta cât îți cade bine indiferent cine e în jurul tău și în ce direcție insistă. Iar dacă ceva nu își miroase tocmai bine, nu are gustul care să îți priască sau arată mult prea ciudat, mai bine rabzi un pic de foame până poți mânca altceva. Cu ceea ce introducem în singurul corp pe care îl avem pe lumea asta pur și simplu nu are rost să ne jucăm.

Am terminat ceaiul și abia dacă se mai simte urmă de miros de ciocolată.
Așa că voi reveni altă dată cu continuarea.
Mult frumos să fie până atunci, dragă Emma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *