E atât de ”Luni” în lumea asta mare

Mă gândesc la lume, Emma.
Mă gândesc la toate lucrurile care se întâmplă acum în lumea asta mare și care ar putea să îmi pună un zâmbet larg pe față.
Ies din mine cu totul și mă zgâiesc la lumea asta mare.

Asta fac atunci când am o zi proastă.
Asta fac când mi-e greu să mă ridic din pat. Nu mă ridică din pat neapărat gândul ăsta, dar îmi pune zâmbetul pe față.

Spre exemplu, azi e luni. Tare multă lume urăște ziua asta. E un fenomen general la care nu am aderat niciodată. Dar e real. Multă, multă lume o urăște. Din varii motive. Vezi tu, Emma, ca să nu aberez de una singură, mi-am aruncat un ochi peste câteva statistici interesante. ( Rămân statistici, așa că îți propun să nu le luăm mot-a-mot. Mai mult, nici nu trebuie să le credem pe cuvânt. Dar ele există, au o fărâmă de adevăr și ne ajută imaginația.)

Ele, statisticile, cot la cot cu imaginația noastră ne zic că astăzi, în lume, e posibil să aibă loc aproximativ 5000 de nunți (da, azi!), 10 000 de nașteri ( Dumnezeule, ce de urlete, ce de copii roz, ce de părinți plângând de fericire!) și cel puțin 42 de milioane de îmbrățișări (imaginează-ți bucuria, Emma, imaginează-ți oasele care pocnesc, mirosurile părului, oxitocina eliberată în atâtea corpuri!). Tot azi, 24 martie 2014, cel puțin 4 oameni în lumea asta mare câștigă un premiu substanțial la loterie, vreo 600 vor fi probabil promovați și apreciați pentru ceea ce fac la locul de muncă și poate că vreo 3000 de oameni în lumea asta mare își vor pierde azi virginitatea. De asemenea, sunt șanse destul de mari ca cel puțin 30 000 de baloane să fie vândute și apoi înălțate azi și vreo 5-6oo de căței să fie adoptați. Dacă asta nu îți pune un zâmbet ștrengăresc pe față, nu știu ce altceva ar putea s-o facă. Ba! Știu! Oare de câte ori va fi spus azi ”te iubesc” din toată inima, în cel mai autentic mod posibil? Tre’ să fie vreo 8-9 milioane de ori. Cel puțin.

Știu că azi e luni și poate că mai mult decât în multe alte zile pare că va fi o zi plictisitoare, banală sau chiar enervantă. Dar, sincer, Emma, lumea asta e fantastică și se întâmplă chiar acum lucruri în ea pe care le putem doar intui. Dar a căror măreție merită toate zâmbetele noastre.

3 thoughts on “E atât de ”Luni” în lumea asta mare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *