De mic voiam să devin ploaie

“De mic voiam să devin ploaie”. Așa-mi zicea pe vremuri un prieten vechi.
Tot timpul mi-a plăcut să asociez oamenii cu ploile, Emma.

Sunt oameni ca ploile calde de vară. Care vin și trec și-ți lasă o senzație plăcută. Care îți împrospătează viața cumva. Zâmbești mereu când îți amintești de ei. Doar că.. trec repede. Ca ploile calde de vară.

Sunt oameni pe care îi ai toată viața alături dar niciodată nu ajungi să îi cunoști foarte bine. Parcă plouă, parcă nu. Niciodată nu poți ști în ceea ce-i privește. Picură câte puțin. Câte puțin, dar pentru mult timp. Și niciodată nu iese soarele arzător, și niciodată nu pornește furtuna strașnică. Doar picură. Puțin câte puțin. Calm și cumpătat. Cu toții avem astfel de oameni în viața noastră, Emma. Cu toții.

Și apoi mai sunt, bineînțeles, furtunile! Da, furtunile! Câtă pasiune, câtă nebunie! Sunt oameni care tună și fulgeră. Dar atât. Asemeni furtunilor ce iși anunță vertiginos venirea și bubuie și luminează și te sperie și.. atât. Niciun strop de apă. Niciun strop de furtună.

Preferatele mele, Emma, sunt furtunile ce vin de nicăierea. Fără tunete, fără fulgere, fără avertisment.
Te plimbi pe stradă, soarele sus pe cer, vânt plăcut prin păr și niciun strop de apă pe nas sau în ochi.. Nimeni nu te anunță. Nimic nu îți atrage atenția. Furtuna începe brusc și puternic. Te simți inundat. Oriunde ai fugi, oriunde ai încerca să te ascunzi, oricât ai fi de rapid, te inundă. Îți ajunge la piele. Îți ajunge în cele mai ascunse unghere ale minții. Asta, Emma, e genul de furtună căreia îi intuiești mirosul, căreia îi simți răcoarea în fiecare por și care uneori te trezește în miez de noapte cu zâmbetul pe buze. Asta e furtuna care vrei să se repete. Asta e furtuna care atunci când apare te face să-ți dorești să îți pui în picioare cei mai frumoși pantofi și să zburzi liber în ploaie.

Cât mai multe furtuni care apar de nicăierea îți doresc, Emma. Cât mai multe furtuni să te inunde.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *